Bakgrund

jag föddes år 1988 i Lidköping men växte upp i Grästorp, en liten kommun som ca 3 mil söderut om Lidköping. Jag och mina tre syskonen bodde och växte upp med våran svenska mor och engelska far.

Hur hamnade jag i konsten?

Tecknat har jag gjort så långt jag kan minnas, jag minns inte riktigt varför jag började med det, men jag vet att jag hade mycket fantasi och roliga bilder i huvudet som jag ville få utlopp för och att rita ner dom på papper blev den naturliga lösningen.
Under mina tonår så kom andra intressen in i bilden och jag tecknade inte alls lika mycket som förr. Ett av dom var matlagning, vilket ledde till att jag sökte och gick hotell-och restaurang programmet under gymnasiet. I efterhand var det väl inte det bästa valet jag kunde gjort eftersom mina kock drömmar dog ut ganska snabbt ju mer jag kom in i restaurangbranschen och fick se hur den fungerade. Men hur många känner att dom gjorde det bästa gymnasievalet? Inte många!
Efter gymnasiet var jag ganska vilsen ett tag och visste inte alls vad jag skulle göra, jag trodde min passion låg inom kock yrket men den fanns inte där men så hände det något under julen 2008. Jag fick nämligen ett skissblock och några blyertspennor av föräldrarna i julkapp, det var väl deras "subtila" sätt att uppmuntra mig att börja teckna igen. Så jag börja leta på youtube efter inspiration och hamnade av någon anledning på en video där en kille tecknade av kändisar med blyerts. Jag blev hänförd av realismen i teckningarna och bestämde mig där och då att jag ska minsann ge mig på detta med porträtt!
Jag bestämde för att göra ca 20 kändis teckningar och lägga upp en video på det på youtube. Porträtten blev ganska bra men det var långt ifrån den kvalitén som jag hade tidigare blivit hänförd av. Så jag fortsatte teckna, övade och övade nästan varje dag under flera månader. Under tiden märkte jag att jag blev bättre och bättre och det ledde till att jag sökte och kom in på KV konstskola i göteborg hösten 2010.
Mina två år på skolan var en fantastisk tid där jag bildade livslånga vänskaper och lärde mig enormt mycket om konst och olika tekniker, bl.a. oljemåleri, skulptur och grafik
Efter skolan har jag jobbat heltid på ett lager men har fortfarande drömmen att kunna en dag leva som porträtt tecknare/konstnär på heltid